Ik word nog steeds gevonden door bedrijven in moeilijkheden


 

 

Ik word nog steeds gevonden door bedrijven in moeilijkheden

Ik werk niet commercieel maar word nog steeds gevonden door bedrijven in moeilijkheden. Ik had namelijk in de tijd tussen 1988 en 1997 een ongelooflijke marketing. Ik nam een ganse of halve bladzijde van een dagblad met als enige boodschap “Er is slechts 1 reden in België om failliet te gaan, en, als je dan de bladzijde omdraaide stond er ‘U kent mijn telefoon nummer niet’...

Toen ik aan het werk was als ISO 9001 consulent gebruikte ik de naam van mijn vrouw en was ik bekend als Paul Beirens(geen valse naam want kent U de naam van Hillary Clinton?)

Ik was te bekend als Paul van der Es en dit was onverenigbaar met ISO, daar al het personeel dan zou denken dat het bedrijf in moeilijkheden zou verkeren.

Tijdens een van mijn ISO-consultaties kwam er een wijkagent in het bedrijf en had een gesprek met de bedrijfsleider en zijn zuster, tot mijn opperste verbazing hoorde ik die wijkagent letterlijk mijn adres en brievenbusnummer vermelden, ik keek verbaasd en met open mond naar die agent die zei: ‘ja Paul we hebben eindelijk een belangrijk persoon gevonden waarnaar wij al maanden op zoek zijn’…dat was in 2009.

Toen ik meer uitleg vroeg antwoordde hij dat zijn broer op de rand van het failliet stond en dat er in België slechts één persoon was die dat kon oplossen. Ik ben toen opgestaan en heb mijn pas afgegeven! Het is een zeer complexe constructie geworden waarin ik al mijn skills en trucks heb moeten gebruiken, maar het nieuwe bedrijf draait nu op volle toeren en net zoals al mijn klanten zijn we vrienden voor het leven geworden en trakteren ze nog jaarlijks op een diner in het Hofke van Bazel met mijn verjaardag.

Als ik mijn laatste vijf vrijwillige opdrachten bekijk, kwamen er drie uit een goedgekeurde WCO die terug misliep na 1 jaar. Beste voorbeeld dat ik kan geven is de bekende zaak op de korenmarkt ‘De Houten Klara’; zij stonden terug voor de faling omdat de aflossing onhoudbaar was. Ik heb dan een sterfhuisconstructie gedaan, alle schulden overboord gegooid, nieuwe zaak opgericht en oude laten sterven in faillissement. De Houten Klara is nu de best draaiende zaak van de omgeving en ik mag er uit dankbaarheid wekelijks gratis komen eten en drinken.

Ik ben zeer creatief in mijn constructie, doe niets onwettelijks en geef steeds advies aan de raadslieden van mijn klanten, in het bijzijn van een curator uit de streek.

.

Om het met een parabel te zeggen: Het is zoals een homosexueel die eerst jarenlang is ondervraagd-, lastiggevallen- en veroordeeld geworden  voor iets dat nu totaal wettelijk is, hij mag nu zelfs trouwen. Ik was mijn tijd minstens 10 jaar vooruit, nu is alles wat men mij verweet totaal wettig en zelfs aan te raden. Een deficitaire vereffening is toegelaten van Cassatie en het faillissement is zelfs niet meer van openbare orde maar dwingend recht omdat men nu in plaats van de boeken neer te leggen een WCO mag aanvragen of deficitair vereffenen.
In mijn tijd werd ik verdacht dat deficitaire vereffening frauduleus vereffen was en een inbreuk tegen de openbare orde(omdat het faillissement werd omzeild). Sterfhuisconstructies zijn nu wettelijk geregeld door artikel 44 WCO-wetgeving en deurwaarders weten nu allen dat beslagen goederen verkopen na in vereffeningstelling niet strafbaar is, meer nog ze moeten hun beslag opheffen. Ik heb meer dan 10 jaar moeten prediken en vechten om dit gedaan te krijgen. Al de mysterieuze zetten die ik deed zijn allen opgenomen in diverse wetswijzigingen (reparatiewetten, nieuwe faillissementswet, nieuwe vereffeningswet, nieuwe vennootschapswet, vervanging- en afschaffing van artikels in het Burgerlijk Wetboek, nieuwe pandwetgeving enz. enz. enz.).Ik ben geen oplichter maar een verlichter die zijn tijd ver vooruit was.

__________________

Ik werd nooit betaald om de dingen juist te schrijven, maar wel om de juiste dingen te schrijven

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten